Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyhodnocení

4. 11. 2010

Nebudu tu plkat nesmysly. :) Jen Vám všem děkuji za podporu a trpělivost s mou osobou, která nic nesíthá...

 

Jen pro Tebe - Akyra

http://www.tajny-svet.estranky.cz/

 

Keiro

 

  Byla jsem sice autorem varována, že je to hodně zhustěné, ale i tak musím říci, že je to velké mínus této povídky. Nemám ráda, když je něco uspěchané. Obzvlášť v povídce, i když si myslím, že já to asi dělám někdy taky.

  Námět je hezký, sice klasický, ale přesto je milý. Líbí se mi zapojení sestry i nejlepšího kamaráda, příjemně to oživili a viděli to, co ti dva ne. Přesto si myslím, že si povídka zasloužila trochu více rozepsat. Rozvést ty vztahy.

  I když, nápad pana profesora, aby napsal na záchodky, kdo se líbí Damienovi, byl dokonalý. Vlastně celý ten profesor byl dokonalý.

  Stačilo by povídku více rozvinout, zamotat trošičku vztahy, nebo jen neudělat tak otřepaný konec v podobě záchrany před sražením autem, a povídka by byla dokonalá.

  Takhle bohužel musím dát známku následující.

  Ale velká pochvala za písničku, moc hezká!

 

Známka: 2-

 

Nobody

 

  Příjemná povídka, pobavila, zaujala, i když námět nebyl zrovna originální. Přesto se dobře četla a nakonec i dobře dopadla. Dějepisář byl vtipný. Jen ten konec mohl být trochu víc rozepsaný. Rozhodně by si to zasloužil.

  Bylo tam pár nesrovnalostí, které mě zarazily, ale nijak zvlášť nevadily. Např. ta učitelka věděla, že je Damien je gay? Vyznělo to, jako by to dosud věděl jen Alen, ale přitom ji obvinil. Nebo scéna s Lukášovou sestrou Alicí, kdy Damienovi v nemocnici říká, že to Lukášovi konečně řekl. Ona věděla, že Lukáš miluje Damiena. Pochybuji, že by věděla i o Damienových citech. To by bratrovi určitě řekla. Ale jak říkám, to jsou jen drobnosti, které příběhu moc neuškodily.


Známka: 1 s puntíkem – za ten useknutý konec

 

Jojjito


  Klasické téma v nám zcela známém prostřední. Trochu mi připomíná povídku z předešlého SONP (Za dverami kniznice). Ovšem musím přiznat, že se z velké většiny odlišuje. Máme tu též dva chlapce z jedné třídy, kteří se tajně mají rádi, ale vzájemně o tom neví - a to je to jejich velké dilema, co je trápí. Oba dva chtějí totéž, ale bojí se to přiznat tomu druhému - mají strach, že jejich city by nebyly vzájemné. Naštěští tu má Damien nejlepšího kamaráda a Lukáš svojí sestru se, kterou se škádlí. Tato povídka se mi moc líbila, žádné kliše. Má děj, je dobře rozvinutá a nechybí tu humor a ani Happy end, který já mám osobně tak ráda.

 

Známka: 1

 

Jarne slnko - Lilith-sama

secret-wishes.blog.cz

 

Keiro

 

Tak.... Je konec. Musím se přiznat, že jsem z povídky značně na rozpacích. Líbí se mi, že tam byla zakomponovaná magie a fantasy. To je určitě plus a povídku to příjemně oživilo.

Byla jsem zvědavá, jak bude zpracované téma shoujo-ai. Nápad je to dobrý, ale mě to nějak nezaujalo. Možná se Annysia smířial s tou "novinkou" o smrti své rodiny až moc jednoduše a rychle.. Možná tam mělo být i více rozvinuté její schopnosti, jak si na ně zvyká. A v neposlední řadě i to, jak se mezi dvojicí vytvořil vztah.

 

Známka: 2-

 

Nobody

 

Příběh o dívce, čarodějce, ke které je na ochranu přidělen drak, aby jí ukázal kým je, jaké má schopnosti a naučil jí s nimi zacházet. Nevím, ale přišlo mi to uspěchané, momenty, které by byly zajímavé osekané. Popis prostředí a třeba toho draka nebyl špatný.

Námět zajímavý, fantasy miluji, ale pointa příběhu zanikla v zavádějícím ději, což je škoda.

Těch nesrovnalostí tam bylo více, ale aspoň nějaké:

Nechápu Viktorovo chování. Zve ji na rande a přitom jí ubližuje. Jasně, co se škádlívá, rádo se mívá, ale v tomhle případě to chtělo trochu jinak podat. A pak trochu nelogický Viktorův vyhazov ze školy a následně z domova. To je trochu moc na tak slabý důvod. Nebo v tom bylo něco víc, co nám zůstalo utajeno? Chtělo to napsat trochu zajímavěji. Dále - hlavní hrdinka poněkud rychle přijala fakt, že vidí draka, zrovna jako fakt, že je čarodějka. Nebo to tušila?

Scéna se snem byla pěkná, konec taky nebyl nejhorší. Ale nějak jsem nepostřehla, kdy se stihly stát párem, tomuhle chtělo věnovat víc času – rozepsat pocity, důvody. Nebo aspoň naznačit.

Chtělo by to trochu víc celé promyslet. Kdyby se to upravilo, byla by to rozhodně zajímavá povídka na pokračování.

Známka: 2

 

Jojjito

 

Upřímně, z této povídky jsem trochu na rozpacích a nevím jak jí mám hodnotit. Linie děje je dobře napsaná. Tragedie v rodině hrdinky a její postavení ve škole mezi spolužáky se dobře čte. Velká míra fantazie se autorce této povídky upřít nelze. Přesto i když je to zrovna fantazie, co děj obohatila, trochu bych v ní polevila. Zaměřila bych se více na vztah žena x žena. Mám pocit, že toto mi tu zrovna chybělo.

 

Známka: 2

 

Nie je to zle... - angie

bez stránek

 

Keiro

 

Moc hezká povídka. Taková roztomiloučká a oddechová. Četla se moc dobře a člověk byl napjatý, jestli se manažer k něčemu rozhoupe, nebo ho prostě nechá odejít. Text písničky byl také perfektní a do povídky dokonale zapadl. Vincent se mi moc líbil, i když korunu celé povídce nasadil Zack. xDD Ačkoliv tam byl jenom chvilku tak zaperlil neskutečně.

 

Známka: 1

 

Nobody

 

Pěkná povídka, víceméně není co vytknout. Krásně se to četlo. Vyznávat lásku v textech nemělo chybu, jen kdyby šéf nebyl tak natvrdlý. I jeho myšlenky,

kdy ho chvíli chtěl a chvíli nechtěl, byly zajímavě zkřížené. Dobře rozložený děj, žádné uspěchané zvraty, ale ani nijak zvlášť akční příběh. Takové vyprávění. To usmiřování mohlo být trošku zajímavější. Přišlo mi ošizené. Líbil se mi popis vybrnkávání na té střeše. Dobře přiblížilo jeho náladu.

Známka: 1

 

Jojjito

 

Z této povídky mám moc dobrý dojem - pocit.Autorka nás zavedla do hudebního prostředí,které je pro nás stále zajímavé a okouzlující.Klasický vztah - Podřízený vs. nadřízený .Hlavný postavy děje jsou dva muži,dobře vypadající - oba dva mají určité charisma a mají se rádí,avšak o svých citech ten druhý neví.Děj povídky se dobře rozvíjí a dobře čte.

Známka: 1

 

Zvědavost zabíjí jen kočky - Garou

garou-tan.blog.cz

 

Keiro

 

Bravurní dílo! Když jse si přečetla prvních pár vět podivila jsem se. Tohle přece nesplňuje podmínky! Nicméně jsem četla dál a shounen-ai to je! :)

Bavila jsem se od zaátku do konce. (Četla jsem to v práci, takže jsem byla trochu za magora. Ještě že většina spolupracovníků už byla v trapu. xD)

Výborně napsané, originální nápad a pravidelný přísun humoru. Co víc si přát! :)


Známka: 1

 

Nobody

 

Takový průřez životem ne zrovna normální školačky a jejích kamarádek… Rozhodně vtipný způsob, jak trávit volná odpoledne.

I přesto, že tenhle žánr není podle mého gusta, pobavilo mě to. Chudáci kluci, takhle je lovit. Ale asi takhle nějak si představuji pravé Yaoistky. Někde ta povídka malinko drhla, ale dalo se to přehlédnout. Hlášení z pozorování nemělo chybu.

Jen ten konec. Na to, jak celou tu akci hlavní aktéři „žrali“, mi přišel takový, nevím, nedoladěný? Po tom všem nadšení do téhle akce by to chtělo si s tím popisem více detailně pohrát. Zato popisování toho, co si vzájemně kreslili, bylo až příliš – to by klidně mohlo být stručnější a nemuselo by se to opakovat.

Známka 1-

 

Jojjito

 

Upřímně, z této povídky jsem uchvácená. Úplně se mi tajil dech při jejím čtení, dá se říct, že mě zahřála na srdíčku a i pobavila.
Dovolím si k ní jednu poznámku mimo mísu, snad mi Keiro odpustíš, ale při čtení této povídky jsem viděla tebe a náš gang. Především tebe a část holek co s tebou byly na střední. Alespoň trošíčku jsem měla ten dojem .A právě z velké části je mi tato povídka blízko. Jsem z této povídky příjemně překvapená a obohacená.


Známka: 1

 

Snová - Kira

shin-yukiyuki.estranky.cz

 

Keiro

 

Musím se přiznat, že jsem tuhle povídku nějak nepochopila. Bylo tam příliš tajemství a žádné z nich nebylo odhaleno. Což si myslím, že si čtenáři zasloužili. Hlavní aktérka dívku očividně znala, ale jaké spolu měli vztahy? Byly snad příbuzné? 

Jinak nápad hezký, ovšem místy mi to přišlo zmatené a dle mého názoru příliš uspěchané. Ani jsme se nevzpamatovali z toho, že z dívky ulice je mladá dáma a její patronka zemřela. Škoda...

 

Známka: 3

 

Nobody

 

Krásně napsaný smutný příběh. Aspoň na okamžik mohla být chudá dívka šťastnou. Když vezmu celý příběh jako celek, měl mít nějakou hlubší pointu. Bohužel neznám historické reálie tohoto příběhu a tak mi jaksi uniklo pár věcí. Pokud autor píše něco podle historického podkladu, měl by brát na zřetel, že ne každý musí být s okolnostmi obeznámen a nenásilně jej s nimi během psaní svého příběhu seznámit, aby se předešlo zbytečným nesrozumitelnostem a nesrovnalostem. Pár příkladů, které mi leží v hlavě, uvedu:

Podle toho, co zde autor napsal, hledal Henry nejchudší dívku - jakoukoliv. Ale někde během textu mi přišlo, že slečna Claire ji znala již dříve, byla ráda, že ji znovu našla a litovala, že to neudělala dřív. Jako by měla slečna Claire nějaké tajemství. Byla Lucy něčím zvláštní? Možná jen neumím číst mezi řádky.

Pak ta opakovaná scéna ze začátku. Byly ty šťastně prožité chvíle jen snem? Asi ne, podle toho dopisu na konci. I přesto, že byl příběh napsaný dobře, přišel mi trochu nepochopitelný. Možná jen mně.

Známka 2

 

Jojjito

 

Z této povídky mám smíšené pocity. Upřímně jsem čekala trochu víc. Námět povídky je dobře napsaný, ale trochu víc bych ho rozvinula. Myslím tím vztah žena x žena. Jinak je to dobře čtivá povídka, ojedinělá.

 

Známka: 2-

 

Hvězda - Elrian

elrian.estranky.cz

 

Keiro

 

Sakryš! Ta témata byla myšlená tak, že budou veselá. A ne že mám od začátku do konce bulet! >_<

Nedokážu, ani nechci, si představit, jak strašně těžké a bolestivé je, když zemře člověk, kterého nadevše milujeme. Už jsem ztratila mnoho lidí, na kterých mi záleželo, ale nerozdělila nás smrt.

Soucítím s Maxovou bolestí a chápu, jak zoufale si přál, aby Gabriel byl Alexander. Zároveň soucítím s Gabrielem, jak těžká pro něj musela být pravda.

Kdoví, třeba až spadne hvězda bude si Alexander z nebe přát štěstí pro svou lásku, kterou musel nechat na zemi.


Známka: 1

 

Nobody

 

Krásný smutný příběh od začátku až do konce, i přesto, že víceméně dobře skončil. Prolínání minulosti s přítomností nenásilné a dobře představitelné. Oceňuji, že ač byli Alexandr a Gabriel stejní, že byli povahově odlišní. Miluji šťastné konce, ale kdyby se stal Gabriel Maxovým přítelem, asi by mi to vadilo. Až na takové náhody moc nevěřím. A ještě k tomu konci. To poslední rozloučení s Alexandrem bylo velice dojemné, jen nemyslím, že by to ve skutečnosti bylo tak snadné. Ale i to se může stát. Ani zde nemám příběhu co vytknout.

Známka 1

 

Jojjito

 

První, co musím poznamenat k této povídce je, že se mi moc líbila. Je čtivá, je tam děj. Pocit štěstí a naděje (touhy, přání) tu střídá smutek. Je to velmi smutná povídka, ale dobře napsaná.

 

Známka: 1

 

Navždy spolu - Arrianne

bez stránek

 

Keiro

 

Jak to že se všem podařilo napsat smutný děj na šťastné téma? Moc milá povídka, ač na klasické téma. Ale co si budeme nalhávat, každé téma už tady někdy bylo. :) A navíc každý má své vlastní zpracování a fantazii.

Krásné! 

 

Známka: 2

 

Nobody

 

Velice čtivá smutná povídka se šťastným koncem. Takové můžu. Sice nic originálního, ale to vůbec nevadí. Pěkně propojená současnost se vzpomínkami. Stručně, ale přehledně popsané okolnosti nehody i pozdější události. To všechno je zde jen výhodou. Zrovna jako rozepsané Sebastianovy pocity. Konec předvídatelný, i když oceňuji, že se mu hned v nemocnici nevrhnul do náruče. Lidská mysl je hold nevyzpytatelná.

Známka 1

 

Jojjito

 

Tato povídka je jednoduchá, prostá a někdo by mohl říct,že i předvídatelná. Já si ovšem nemyslím, že je tak předvídatelná. Jsou tam určité prvky, které se zdají na první pohled jasné ale jsou jen částečně.Jsem trochu zklamaná z toho, že jsem se o Sebastianovi a Oliverovi málo dozvěděla, až na to jejich seznámení. To je typické až klišoidní, ale dobře napsané.Tento příběh se dobře čte, je skromný ale pěkný .Jen bych ho ještě více rozvinula. Avšak tleskám.

Známka: 2

 

Pro Tvůj úsměv - Starvation

http://www.darkanime.cz/

 

Keiro

 

Byla jsem velice zvědavá na tento pár a zejména  na zpracování.  :)

Musím přiznat, že se mi to líbilo. Nic přehnaného, nic vynuceného, nic co by působilo křečovitě. Velice povedená povídka! Příjemně se četla a po těch dvou povídkách předtím, kde jsem ronila slzy, vykouzlila na mých rtech úsměv.

 

Známka: 1

 

Nobody

 

Zajímavá povídka. Dobře se to četlo, byla smutná, i když ne tolik, protože nezacházela do detailů, což vůbec nevadilo. Pozvolna rozepsaná změna Kakashiho chování i Sasukeho zájmu. Takhle se mi to líbí, žádná křeč. Ke konci to trochu zavánělo pedofilií, ale nakonec se nic nestalo. No rozhodně by bylo zajímavé sledovat, jak by se tenhle vztah vyvíjel dál.

Neškodilo by vyvarovat se zbytečným zdrobnělinám, jako jsou ouška a vlásky. Trochu mi to kazilo dojem z povídky.

Ovšem Naruto, kterého nechali spát pod stromem, byl skvělý.

Známka 1 s puntíkem – za ty zdrobněliny

 

Jojjito

 

Upřímně, jsem z téhle povídky okouzlená. Seriál Naruto z nám z vyprávění od ségry a tak jsem byla velmi zvědavá na pointu tohoto příběhu. Aj keď nemá tento příběh nepřílíš pěkný a nádějný začátek, o jeho konci se to říci nedá. Nevím, co dále k této povídce dodat.Snad jen, že se mi moc líbila, a autorce za ní tleskám.

Známka: 1

 

 

Toliko k hodnocení mému a poroty! :) Tentokrá nebudou mimořádné diplomy, neboť se Nobody nedokázala rozhodnout, kterou povídku zvolit! :)

No a nyní se můžete podívat jak to tedy vlastně dopadlo. :)

 

1. místo - Akyra s povídkou Jen pro Tebe

2. místo - Garou s povídkou Zvědavost zabíjí jen kočky

3. místo - Arrianne s povídkou Navždy

4. místo - Lilith-sama a její Jarné slnko

5. místo - Elrian a její hvězda

                - Starvation a její Pro Tvůj úsměv

6. místo - angie a její Ni je to zle...

                - Kira a její Snová

 

Moc se na mě za hodnocení nezlobte, snad jsem nebyla příliš tvrdá. >_<

 

S láskou

prva-laska-stx116.jpg

 

Keiro

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vznáša sa šťastím. opäť.

(angie, 5. 11. 2010 18:56)

je skvelé, že sa vám to páčilo. normálne sa vznášaaaaaaaaam:)
ani neviem čo robiť, taká som šťastná. to že budem posledná som vedela, ale nečakala som, že sa vám to bude tak páčiť:)
??? to mám vážne tri jednotky? čakala som, že ma zjazdíte za štýl, proste za všetko, nie že sa mi dostane toľko chvály...*musí sa držať stoličky aby nepoletovala pod stropom* ĎAKUJEM!!! XD XD XD